مقالات

دینام خودرو

دینام خودرو

در این مطلب، قصد داریم به موضوع دینام خودرو و همچنین استارت اتومبیل و مباحث پیرامون آن بپردازیم؛ و مطالب مفیدی را در این زمینه در اختیار مطالعه کنندگان این مقاله بگذاریم.

دینام خودرو

از آن جا که باطری ماشین، در زمان روشن بودن خودرو، به طور خودکار، برق را به کلیه اجزای الکتریکی و الکترونیکی خودرو انتقال می دهد، اما باطری به تنهایی توان انتقال دادن این میزان از انرژی الکتریکی را به اجزای ماشین یا خودرو را نخواهد داشت؛ از این رو، دینام خودرو در تمام مدت روشن بودن موتور خودرو مدام برق تولید کرده و این برق را در اختیار باطری ماشین قرار می دهد. اصلی ترین وظیفه دینام، شارژ نمودن مجدد باطری خودرو می باشد.

نکته : در صورت خرابی دینام خودرو، در مدت کوتاهی باطری ماشین خالی می گردد. بهتر است طلاعات بیشتری در زمینه طول عمر باتری ماشین و دلایل خرابی آن داشته باشد.

دقیقا دینام خودرو چه می کند؟

به اختصار می توان این گونه این موضوع را بیان نمود که، وظیفه باطری تنها، تهیه برق برای استارت زدن خودرو در زمان های خاموش بودن موتور خودرو می باشد و انتقال برق به همه نقاط گوناگون خودرو در حین روشن بودن موتور خودرو به واسطه دینام خودرو انجام پذیر است.

اجزای تشکیل دهنده دینام خودرو

آشنایی با اجزای تشکیل دهنده دینام خودرو

باید گفت که دینام خودرو ، از مجموعه ای ثابت از اجزای زیر تشکیل و ایجاد شده است.

سیم پیچ یا استاتور

این قطعه از اصلی ترین قطعات دینام خودرو می‌باشد که از هسته و سیم پیچ ساخته شده است.

سیم پیچ الکتریکی متحرک یا آر میچر یا روتور

این قطعه در قسمت مرکزی دینام خودرو قرار دارد که از یک شفت اصلی فولادی و یک پوسته آهنی تشکیل شده است.

آفتامات دینام خودرو یا رگلاتور

وظیفه رگلاتور در دینام خودرو ، کنترل جریان الکتریکی ورودی آرمیچر است.

یک سو کننده ولتاژ یا دیود دینام خودرو

این قطعه در واقع جریان الکتریکی تولید یافته در استاتور دینام خودرو به شکل فاز متناوب است.

جارو‌بک دینام خودرو

جارو‌بک نوعی ذغال یا گرافیت می‌باشد که در ژنراتورها و موتورهای الکتریکی استفاده می‌گردد و از اهمیت بالایی برخوردار است. وظیفه اصلی جاروبک ها، تولید انرژی است ، به گونه ای که جریان الکتریکی به موتور منتقل شود.

نکته: تمامی قطعات بالا در یک پوسته آلومینیومی قرار دارد به استثنای قرقره که خارج از این پوسته واقع شده است.

استارت چیست و چگونه عمل می کند؟

استارت خودرو یک موتور الکتریکی است که نیروی الکتریسته را به نیروی مکانیکی تبدیل می کند. در یک استارت خودرو، برق از باتری گرفته شده و در طی عبور از سیم پیچ داخل استارت، موجب چرخیدن چرخ دنده های استارت می گردد که چنین عملی سبب می شود، چرخ دنده های استارت با چرخ دنده های موتور خودرو درگیر شده و آن را بچرخاند.

وظیفه استارت چیست؟

بدیهی است که، جهت روشن شدن خودرو نیاز است که، دور موتور به حداقل دور راه اندازی لازم در خودرو برسد. این دور موتور حداقلی، در موتور خودرو اغلب 100 دور بر دقیقه خواهد بود وظیفه اصلی استارت در واقع رساندن دور موتور خودرو به این میزان حداقلی برای راه اندازی خودرو است. زمانی که سوئیچ را می چرخانید، انرژی الکتریکی از باتری به استارت انتقال یافته و استارت، با چرخاندن موتور، موجب روشن شدن خودرو می‌شود.

وظیفه خودرو

مهم ترین اجزای تشکیل دهنده استارت

پوسته استارت

این پوسته تشکیل شده از یک استوانه از جنس فولاد است.

بالشتک ها

4 عدد بالشتک از جنس فولاد هستند که داخل پوسته نصب می شوند که حوزه مغناطیسی در اطراف آن ها، ایجاد می‌شود.

سیم پیچ

حلقه‌ایی سیم پیچ حول بالشتک ها پیچیده شده که، با کمک بالشتک و نیروی الکتریکی، وظیفه ایجاد حوزه مغناطیسی را به عهده دارند.

اتوماتیک

یک قطعه استوانه‌ای کوچک که روی پوسته اصلی در پوش جلوی استارت نصب می‌شود و وظیفه این قطعه انتقال نیروی الکتریسته به سیم پیچ بالشتک هاست.

دنده استارت

این قطعه که بر روی شفت آرمیچر و روی مارپیچ شفت آرمیچر قرار دارد تنها در یک جهت خلاص و در جهت مخالف درگیر می‌شود.

آرمیچر

آرمیچر که در مرکز شفت خود دارای پره‌های چک است وظیفه ایجاد حوزه مخالف بالشتک را بر عهده دارد. در واقع قطب های هم نام همدیگر را می رانند و موجب چرخش آرمیچر می‌شوند.

زغال استارت

این قطعه از جنس کربن نرم و ترکیب جزیی از مس است. وظیفه رساندن الکتریسته بر سر کالکتور آرمیچر برای ایجاد حوزه مغناطیسی را دارد.

کلگی استارت

کلگی که از جنس آلومینیوم خشک تولید شده، محل نصب پوسته اصلی اتوماتیک استارت بوده و نگهدارنده شفت آرمیچر است.

درپوش انتهای استارت

این درپوش محل قرار گیری زغال های مثبت و منفی است. و علاوه بر این، نگهدارنده شفت آرمیچر از انتهای آن نیز می‌باشد. شفت آرمیچر در حقیقت، داخل بوشی که روی درپوش انتهایی نصب می شود. می‌نشیند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *