هواگیری سیستم ترمز یکی از مهمترین اقداماتی است که باید تمامی رانندگان جهت جلوگیری از خطرات احتمالی و بروز تصادفات انجام دهند.
از این رو برای جلوگیری از وارد شدن هوا به سیستم ترمز بهتر است به برخی نکات مهم توجه داشته باشید تا در زمان کمتری مجبور به انجام هواگیری ترمز شوید.
در ادامه به طور مختصر به این نکات اشاره خواهیم کرد.
سیستم ترمز
قبل از اینکه در مورد روش هواگیری سیستم ترمز صحبت کنیم به سراغ روشهایی برای بالا بردن کیفیت عملکرد سیستم ترمز خواهیم رفت.
برای انجام این کار ابتدا سعی کنید روغن ترمزی را به کار ببرید که از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.
در حقیقت لازم است تا روغن ترمز انتخابی شما دارای نقطه جوش بالایی باشد. همچنین با رطوبت هوا ترکیب نشود.
زیرا در چنین حالتی قطعههای سیستم ترمز دچار ساییدگی خواهند شد. پس سعی کنید تنها در مواقع ضروری اقدام به باز کردن مخزن سیستم ترمز نمایید.
بهتر است هر چند وقت یکبار کیفیت و کم شدن میزان روغن ترمز را بررسی کنید و در فرصت مناسب اقدام به خرید روغن ترمز و تعویض آن کنید.
عوامل هواگیری سیستم ترمز
تا اینجا در مورد فاکتورهای مهمی جهت افزایش دادن سیستم ترمز صحبت کردیم. حالا بهتر است عوامل مهمی که باعث ورود هوا در مسیر سیستم ترمز میشود را بشناسید.
چنانچه سوراخ پر کردن مسدود شود: در هنگامی که پیستون برمیگردد به طور حتم مقداری هوا از مسیر کلاهک عقب به درون دستگاه داخل خواهد شد.
زمانی که مخزن روغن ترمز خالی شود: این مسئله میتواند باعث هوا گرفتن مدار شود. در نتیجه لازم است تا هواگیری سیستم ترمز را انجام دهید.
سوراخ شدن قطعهای از ماشین و حتی عدم آب بندی برای قطعات خودرو میتواند باعث هوا گرفتن مدار سیستم ترمز شود.
ضرورت هواگیری روغن ترمز
زمانی که شما علائم وجود هوا در سیستم ترمز را مشاهده کردید باید در اسرع وقت نسبت به هوا گیری سیستم ترمز اقدام نمایید. چرا که با این کار شما میتوانید باعث عملکردهای مناسبی از قبیل موارد ذیل باشید.
- حذف رطوبت؛ چون روغنهای دات ۳ و ۴ تا حد چشم گیری جذب کننده رطوبت هستند.
- خارج کردن حباب های هوایی که در هنگام تعمیر ترمز داخل سیستم ترمز شدهاند.
- جلوگیری از جوش آمدن روغن ترمز
همچنین بخوانید: خرید کیت تسمه تایم و تعویض آن
روش
هواگیری سیستمهای ترمز
برای اجرای روش هواگیری سیستم ترمز ضد قفل، هواگیری ترمز پارس elx، هواگیری ترمز شورلت و هواگیری سایر سیستم های ترمز ماشین های سنگین و سبک باید ابتدا کار خود را از سیلندر چرخی شروع کنید.
معمولاً این نوع قطعه دورتر از سیلندر اصلی قرار دارد سپس سیلندر رو به روی محور را بررسی کنید. در نهایت به سراغ نزدیکترین سیلندر چرخی بروید که در مجاورت سیلندر اصلی قرار دارد.
چنانچه چرخهای جلوی خودروی شما دارای ترمز دیسکی و یا نمونه دیگری از ترمز مثل عقب کاسهای باشد حتماً لازم است تا هواگیری سیستم ترمز از چرخهای جلو چرخی شروع شود.
چون این دسته از چرخها دورتر از چرخهای عقب قرار دارند بنابراین لازم است تا هواگیری چرخهای عقب را حتماً بعد از هواگیری چرخدار جلو انجام دهید.
اگر سیستم ترمز خودروی شما دارای بوستر باشد
لازم است برای اینکه بوستر در مسیر مدار بایستد ماشین شما به حالت روشن شده مورد هواگیری ترمز قرار بگیرد.
سخن پایانی
هواگیری سیستم ترمز بیشتر برای ماشین های سنگین انجام میگیرد.
ولی لازم است تا برای هواگیری ترمز هر نوع ماشینی ابتدا نواحی درب مخزن را به طور کامل تمیز کنید.
سپس میتوانید مخزن را از روغن پر کنید. در هنگام هواگیری باید میزان روغن ترمز را بررسی کنید تا به حداقل مقدار نرسد. سپس جهت هواگیری ترمز یک شیلنگ پلاستیکی شفافی را تهیه نمایید.
بعد این شیلنگ را بر روی سوراخ پیچی که مخصوص هواگیری است نصب کنید. همچنین سر دیگر را درون یک لیوان شیشه ای که حاوی روغن ترمز است قرار دهید. در نهایت نفر دیگری پدال ترمز را فشار دهد.
تا توسط شیلنگ پلاستیکی نیز هوای داخل سیستم ترمز به راحتی خارج شود.
شجاع پارت تامین کننده قطعات یدکی خودرو در کمترین زمان ممکن میتواند بهترین محصولات را با نازلترین قیمت در خدمت شما عزیزان قرار دهد.
برای فروش عمده با این شماره تماس حاصل فرمایید : ۰۹۳۵۲۲۴۹۳۹۵