مقالات

کمک فنر گازی یا روغنی؟ معرفی کمک فنر گازی و روغنی

کمک فنر گازی یا روغنی؟

کمک فنر گازی بخریم یا کمک فنر روغنی؟

کمک فنر یکی از مهمترین قطعات خودرو است و بخشی از سیستم تعلیق محسوب می‌شود. کمک فنرها انواع مختلفی دارند و در ابعاد، اشکال و اندازه‌ های مختلفی تولید می‌شوند. معمولا در نزدیکی هر یک از چرخ‌ های ماشین یک کمک فنر قرار می‌گیرد. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی کمک فنر و مقایسه‌ ای میان انواع کمک فنر گازی و روغنی بپردازیم. با ما همراه باشید.

شرکت شجاع پارت نمایندگی رسمی فروش انواع کمک فنر ها با برند های کی دی اس در ایران است که شما می توانید محصول متناسب با خودرو خود را با پایین ترین قیمت موجود در بازار خریداری کنید.

 

شرکت شجاع پارت نمایندگی رسمی فروش انواع کمک فنرهای گازی از برند KDS در ایران است. برای مشاهده کمک فنر های KDS کلیک کنید.

 

کمک فنر چیست؟

کمک فنر یک وسیله مکانیکی است که در نزدیکی چرخ‌ های خودرو نصب می‌شود و نوسانات فنرها را کنترل کرده و بخشی از سیستم تعلیق خودرو به حساب می‌آید. یک سر کمک فنر به اتاق یا شاسی خودرو و سر دیگر آن به قطعه‌ای متحرک از سیستم تعلیق از جمله پوسته اکسل یا طبق متصل می‌گردد. مهمترین کاربرد کمک فنر از بین بردن دامنه نوسانات فنر است. در واقع یک کمک فنر مناسب باعث نرمی در حرکت و عدم لرزش و تکان خودرو می‌شود. نیروی وارد شده به فنر در کمک فنر ذخیره و به صورت کنترل شده رها می‌شود تا مشکلی برای چرخ‌ ها و شاسی ماشین ایجاد نشود.

 

کمک فنر kds

 

آشنایی با کمک فنر گازی و ویژگی‌ های آن

کمک فنر گازی را با نام کمک فنر هیدرواستاتیکی نیز می‌شناسند. این کمک فنرها با کمک گاز نیتروژن فشرده که در کیسه‌ای لاستیکی قرار دارد پر می‌شود. استفاده از گاز نیتروژن کمک می‌کند که روغنی که در زمان بالا و پایین رفتن کمک فنر با سرعت از سوراخ‌ های آن عبور می‌کند، هوا نگرفته و کف نکند و به این ترتیب حرکت کمک فنر تسهیل می‌شود. در واقع در کمک فنر های گازی، هم از گاز و هم روغن استفاده می‌شود. روغن و گاز در این نوع کمک فنر در دو محفظه جداگانه قرار می‌گیرند و هر یک وظیفه خاص خود را در زمان باز و بسته شدن کمک فنر انجام می‌دهند.

مهمترین مزایایی که برای کمک فنرهای گازی می‌توان در نظر گرفت عبارتند از:

  • قطر کامل لوله مورد استفاده قرار می‌گیرد و در نتیجه حجم بیشتری از روغن برای افزایش میرایی در دسترس قرار می‌گیرد.
  •  تحمل حرارت در این نوع کمک فنر بیشتر است.
  • کمک فنر های گازی عمر طولانی‌ تری برای لاستیک و سایر اجزای سیستم تعلیق از جمله فنرها، برس‌ها و… به همراه دارند.

 

معرفی کمک فنر روغنی و ویژگی آن

کمک فنرهای روغنی یا هیدرولیکی یکی دیگر از انواع کمک فنر محسوب می‌شوند. در این نوع کمک فنرها، یک سیلندر پر از روغن هیدرولیک وجود دارد که یک پیستون داخل آن در حال حرکت رفت و برگشتی است. بعد از این که نیرو به پیستون وارد می‌شود، روغن از سوراخ‌ های تعبیه شده روی پیستون با فشار بیرون می‌زند. وجود روغن حرکت پیستون را با آهستگی و بدون نوسان همراه می‌سازد.

در کمک فنرهای روغنی هرچه تعداد سوراخ‌ های پیستون کمتر و اندازه آن‌ ها کوچکتر باشد، ضریب میرایی کمک فنر نیز بیشتر خواهد بود. شاید بتوان گفت مهمترین معایب کمک فنرهای هیدرولیکی عملکرد آن ایجاد حباب هوا در روغن در انحنا های تیز است.

 

خرید کمک فنر کی دی اس متناسب با خودرو شما به همراه گارانتی

 

انتخاب میان کمک فنرهای روغنی و گازی

با توجه به ویژگی‌های هریک از انواع کمک فنرهای گازی و هیدرولیک که در بخش‌های قبل مطالعه کردید، باید گفت عملکرد کمک فنرهای گازی و هیدرولیکی تقریبا یکسان است. با این تفاوت که در کمک فنرهای گازی برای ایجاد میرایی بیشتر پیستون از گاز استفاده می شود. تجربه نشان می‌دهد کمک فنرهای گازی با توجه به استفاده از گاز نیتروژن و ازت و کاهش ایجاد حباب‌های گازی در روغن و کاهش میرایی پیستون، انتخاب بهتری خواهند بود.

 

کمک فنر گازی کی دی اس

محصولی از شرکت KDS با ویژگی‌ هایی چون مقاومت و استحکام بالا، سایز استاندارد و کیفیت مناسب تولید است. این کمک فنرها بیشترین تأثیر را در بهبود عملکرد سیستم تعلیق انواع خودروهای ایرانی و خارجی داشته و رانندگی ایمن و آرامی را در جاده‌ ها به ارمغان می‌آورد.

KDS یک برند اصالتا کره‌ای است که در ایران مونتاژ می‌شود. محصولات این شرکت عموما در خط تولید خودروسازان بزرگی چون ایران خودرو و سایپا مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهمترین ویژگی‌های کمک فنرهای کی دی اس می‌توان به کیفیت بالای تولید و استانداردهای بالای آن اشاره کرد.

در کمک فنر گازی KDS از گاز نیتروژن به عنوان عامل افزایش میرایی کمک فنر استفاده می‌شود. این کمک فنرها قیمت مناسب و مقرون به صرفه‌ ای در مقایسه با سایر برندها داشته، ضمن این که از نظر کیفیت نیز دارای عملکردی مناسب و قابل قبول است. کمک فنرهای گازی KDS در پک‌های دو عددی (جلو: چپ/راست یا عقب: چپ/راست) و به صورت معمولی و اسپرت در بازار موجود است.

 

نتیجه گیری

کمک فنرها نقش مهمی در ایجاد ایمنی رانندگی ایفا می‌کنند و عامل اصلی پایداری خودرو در زمان رانندگی محسوب می‌شوند. مهمترین عملکرد آن‌ها دفع ضربات و کاهش حداکثری تکان‌های ناشی از دست اندازها، چاله‌ها و موج‌ها در جاده است به طوری که از انتقال ارتعاشات و ضربات به اتاق خودرو و سایر قطعات پیشگیری می‌کنند. کمک فنر در انواع مختلفی تولید می‌شود که کمک فنرهای گازی و هیدرولیکی یا روغنی دو دسته از محبوب‌ترین کمک فنرها محسوب می‌شوند. ما در این مقاله به معرفی هریک از انواع کمک فنر و ویژگی‌های هریک پرداختیم.

‫2/5 ‏‫(2 نظر)‬

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *