مقالات

سوزن انژکتور

سوزن انژکتور

در این مطلب می‌خواهیم به بررسی سوزن انژکتور و مسایل مربوط به آن بپردازیم.

سیستم انژکتور چیست؟

ابتدا باید سیستم انژکتور را تشریح کنیم و شما با این سیستم آشنا شوید. سوزن انژکتور بخشی از سیستم انژکتور محسوب می‌شود. نخستین اصل در حرکت خودرو‌هایی با موتور احتراق داخلی، تامین سوخت و سوخت‌رسانی به موتور خودرو است. که در گذشته عمل مخلوط شدن سوخت و هوا توسط کاربراتور صورت می‌گرفت.

با پیشرفت تکنولوژی در صنعت خودرو و خودرو سازی، امروزه، به جای سیستم کاربراتور، از سیستم انژکتور در اغلب خودرو‌ها استفاده می‌کنند. این سیستم به عنوان یکی از قطعات اصلی خودرو به شمار می‌آید که در قسمت ورودی سیلندر خودرو قرار دارد و عملیات پاشش سوخت به درون سیلندر را انجام می‌دهد.

همچنین بخوانید: درباره واشر سر سیلندر چه می‌دانید؟ 

ماهیت سیستم انژکتوری

در کل سیستم انژکتور نوعی قطعه‌ای الکترونیکی و مکانیکی است که در ورودی سیلندر خودرو واقع شده است و مقدار و شدت پاشش سوخت به داخل محفظه احتراق را تنظیم می‌کند.

اجزای سیستم انژکتور

سیستم انژکتور از مجموعه موارد زیر تشکیل شده است. این سیستم در کنار هم عملیات مخلوط کردن سوخت و هوا را با دقت و راندمان بالاتری نسبت به کاربراتور انجام می‌دهند.

  • سوزن انژکتور
  • اورینگ
  • فیلتر ورودی
  • بدنه انژکتور
  • سولونوئید
  • سوراخ خروجی
  • درپوش محافظ

 

سوزن انژکتور چیست؟

سوزن انژکتور چیست؟

سوزن انژکتور در حقیقت وظیفه پاشش سوخت را به صورت پودری به داخل محفظه احتراق خودرو را بر عهده می‌گیرد. هر اندازه، ذرات سوخت ریز‌تر پاشش شوند، ترکیب آن‌ها با هوا بهتر صورت می‌گیرد. سرانجام، احتراق کامل‌تر شده و موتور خودرو بهتر و مطلوب‌تر کار می‌کند.

خرابی سوزن انژکتور

اکنون که با ماهیت سوزن انژکتور آشنایی پیدا کردید، بهتر است بدانید که، در صورت کارکرد نامناسب این قطعه کوچک قدرت خودروی شما افت کرده و یا روشن نمی‌شود.

اگر قطعه معیوب باشد چراغ چک روشن می‌شود و اصطلاحا خودرو ۳ کار می‌کند.

اگر یکی یا چند تا کم بپاشند شتاب خودرو کاهش می‌یابد که باید هر ۲۰ هزار کیلومتر سوزن‌ها سرویس شوند.

نشانه خرابی سوزن انژکتور

با توجه به اینکه این وسیله یک قطعه مصرفی است و طبیعتا بعد از مدتی نسبت به میزان و مقدار کارکرد خودرو و نحوه رانندگی و کیفیت سوخت مورد استفاده ممکن است دچار مشکل شوند.

  • از شایع‌ترین مشکلات برای سوزن انژکتور، گرفتگی آن بر اثر وجود ذرات موجود در سیستم سوخت‌رسانی است.
  • گاهی استفاده از سوخت‌های بی‌کیفیت یا وجود رسوبات موجود در باک در مسیر این سوزن قرار گرفته و پاشش سوخت را دچار وقفه یا مشکل نماید. در این زمان، در صورتی که آسیب زیادی به انژکتور یا سوزن انژکتور وارد نشده باشد با شستشوی انژکتور چنین مشکلی مرتفع خواهد شد.

نکته: شستشوی انژکتور‌ها اغلب به وسیله مایع خاصی که جهت همین منظور ساخته شده است و به وسیله دستگاه توسط متخصصین انجام می‌شود.

  • پایین آمدن قدرت موتور یا ریپ زدن آن در هنگام افزایش فشار به پدال گاز، می‌تواند از علائم خرابی سوزن انژکتور خودرو باشد. در بعضی موارد، وجود ایراد و مشکل در این سیستم منجر به لرزش و خاموش شدن موتور در زمان کار کردن در جای خودرو یا حتی دور موتور‌های پایین گردد.

اجزای سیستم انژکتور

همچنین بخوانید: ترموستات خودرو 

آثار خرابی سوزن‌های انژکتور

آسیب دیدگی سوزن انژکتور، به عنوان قسمت مهمی از قطعه انژکتور می‌تواند موجب لرزش و ضربه و ایجاد صدا در خودرو گردد زیرا فرآیند احتراق در موتور به درستی انجام نخواهد شد و ممکن است به هنگام فشار دادن پدال گاز، خودرو، شتاب و عملکرد صحیح و مناسب و مطلوبی را از خود نشان ندهد.

انواع سوزن‌ انژکتور

سوزن‌های انژکتور تک سوراخ

این نوع سوزن دارای یک عدد سوراخ جهت خروج سوخت می‌باشد و بیشتر برای خودرو پراید قابل استفاده است.

سوزن انژکتور 3 سوراخ

در این مدل از سوزن انژکتور، در قسمت انتهایی خود یعنی در محل خروج سوخت سه عدد سوراخ موجود است. و سوخت از سه جهت به داخل سیلندر پاشیده می‌شود.

۴ سوراخ

جهت افزایش راندمان موتور خودرو استفاده از این مدل سوزن پیشنهاد می‌شود که از ۴ سوراخ پاشش سوخت انجام گیرد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *