مقالات

کاتالیزور 206

کاتالیزور 206

امروزه میلیون‌ها خودرو در شهرها و کشورهای مختلف جهان در جاده‌ها و خیابان‌ها در حال حرکت هستند، که هر یک از آن‌ها می‌تواند یک منبع آلودگی محسوب شود.همین امر موجب می‌شود که در شهرهای بزرگ آلاینده‌هایی که ناشی از عملکرد خودروهای مختلف هستند، مشکلات بسیار زیادی را به همراه داشته باشند. از این رو کشورها برای حل این مشکل قوانین زیست محیطی خاصی را اعمال می‌کنند. قوانینی که بتواند مقدار آلودگی هر خودرو را محدود سازد.

سازندگان مختلف خودرو با هدف رعایت این قوانین از روش‌های متفاوتی برای جلوگیری از تولید و انتشار آلاینده‌ها استفاده می‌کنند و همچنین سیستم‌های متنوعی را برای سوخت‌رسانی به خودروها ابداع کرده‌اند. مبدل کاتالیستی یا (کاتالیزور) یکی از همین روش‌هاست که در این مقاله از وب سایت شجاع پارت سعی شده است مفهوم اولیه کاتالیزور، طرز کار آن، علت و علائم خرابی در کاتالیزور 206 صحبت کنیم.

کاتالیزور چیست؟

کاتالیزور وسیله‌ای است که در سر راه خروجی اگزوز خودرو قرار دارد و در طی یک سری واکنش‌های شیمیایی گازهای سمی حاصل از احتراق خودرو را به گازهای بی‌ضرر تبدیل می‌کند که از آلودگی هوا جلوگیری می‌کند. کاتالیزور 206 قطعه‌ای است که از میزان آلایندگی.های گاز خروجی خودرو می‌کاهد و آن را کنترل می‌کند و به اندازه ی 5 برابر خطر آن را کم کرده و بعد آن را در هوا آزاد خواهد کرد. بنابراین این قطعه از لوازم یدکی خودرو جز حامیان محیط زیست محسوب می‌شود، که وظیفه کنترل آلاینده‌های خطرناک را دارد و میزان این آلاینده‌ها را به حداقل می‌رساند.

 

کاتالیزور چیست؟

 

وظیفه کاتالیزور 206

مبدل کاتالیستی یا کاتالیزور وظیفه دارد تا گازهای خروجی خودرو که شامل آلاینده‌هایی از قبیل: هیدروکربن، اکسیدهای نیتروژن و کربن مونواکسید می‌باشد، را به حداقل برساند. یک وظیفه مهم دیگر که برعهده این قطعه می‌باشد، این است که ماده‌ای سمی به نام اکسید ازت را به یک گاز بی‌خطر که نام آن گاز ازت است، تبدیل نماید. در برخی از کشورها این قانون وجود دارد که اگر راننده‌ای این قطعه را از خودروی خود جدا کرده باشد، باید جریمه سنگینی برای انجام این کار بپردازد.

انواع کاتالیزور

کاتالیزورها انواع مختلفی دارند، که هر کدام از آن‌ها واکنش‌های شیمیایی متفاوتی دارند که به نوع موتور و سوخت مصرفی   خودروها بستگی دارد.

به عنوان مثال مبدل کاتالیستی در خودروهای گازوییلی این گونه است که واکنش‌های اکسیداسیون انجام می‌دهد، در طی این واکنش‌ها مونو اکسید کربن، مشتقات اکسید نیتروژن و کربوهیدرات‌هایی که حاصل از احتراق ناقص سوخت است به دی اکسید کربن، نیتروژن و آب تبدیل می‌شود. با توجه به این که مبدل‌های کاتالیستی بیشترین کاربرد را در صنعت خودروسازی دارند، اما در ژنراتورها، لوکوموتیوهای هواپیماها هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. کاتالیزور در حقیقت برای پیروی کردن از مقررات دولتی و زیست محیطی مبنی بر رعایت حداکثری میزان آلایندگی خودروها تولید شده است.

اجزای کاتالیزور 206

کاتالیزور از سه بخش مهم تشکیل شده است که شامل هسته کاتالیست، لایه اکسیدی و ماده کاتالیست می‌باشد که هر کدام را در ادامه به صورت خلاصه شرح می‌دهیم:

1-هسته کاتالیست: در مبدل‌های کاتالیتی مخصوص خودرو، از بسترهای سرامیکی مونولیتی با ساختار لانه زنبوری استفاده می‌کنند.

2-لایه اکسیدی: لایه اکسیدی به عنوان نگهدارنده ماده کاتالیست استفاده می‌شود، که سطح مخصوص کاتالیست را افزایش می‌دهد. این لایه را معمولا از جنس اکسی آلومینیوم AL2o3) )، دی اکسید تیتانیوم Tio2))، دی اکسید سیلیکون Sio2) ) یا اینکه ترکیبی از سیلیکا و آلومینیوم انتخاب می‌شوند.

3-ماده کاتالیست: ماده کاتالیست به واقع ماده اصلی مبدل کاتالیستی محسوب می‌شود، که به طور معمول از خانواده فلزات گران قیمتی نظیر پالادیوم، رادیوم، پلاتین، طلا و کادمیوم انتخاب می‌شود، اما به جهت مقرون به صرفه شدن بیشتر از پالادیوم و رادیوم استفاده خواهد شد.

علت خرابی کاتالیزور پژو 206 چیست ؟

همانطور که پیش‌تر گفته شد کاتالیست یا کاتالیزور یکی از اجزای سیستم اگزوز خودرو می‌باشد و نقش بسیار مهمی را به همراه دارد. چرا که خرابی کاتالیزور می‌تواند مشکلاتی را برای موتور خودرو به وجود بیاورد. لذا علاوه بر خرید لوازم موتور خودرو، به چک کردن کاتالیزور نیز اهمیت دهید. به همین منظور آگاهی از علایم خرابی کاتالیزور و اقدام برای رفع به موقع آن بسیار اهمیت دارد. در ادامه مطلب شما را با علت و علائم خرابی کاتالیزور 206 و راهکارهای تشخیص آن آشنا خواهیم کرد:

1-استفاده کردن از مکمل‌های انژکتور شور و مکمل‌هایی که غیر اصل هستند.

2-وجود داشتن مشکل در سیستم جرقه خودرو 206

3-آسیب فیزیکی خودرو که می‌تواند حاصل از تصادفات یا برخورد‌های ضربه‌ای شدید باشد.

4-دمای موتور خودروی شما بیش از حد باشد.

۵-افت کردن شتاب خودرو

۶-بد استارت خوردن خودرو و روشن نشدن آن

۷-مصرف سوخت خودرو به صور ناگهانی افزایش یابد.

۸-این که خودروی شما در تست آلایندگی رد شود، چرا که نشان‌دهنده  نرمال نبودن مقادیر HC  و  CO   می‌باشد.

۹-بوی بد نیز یکی از شایع‌ترین علایمی است که نشان از خرابی کاتالیزور  206 دارد. اگر زمانی که خودروی خود را روشن کردید و با بوی بدی همچون تخم مرغ گندیده روبه‌رو شدید و این بوی بد به مرور زمان نیز افزایش یافت، مطمین باشید که از خرابی کاتالیزور است.

۱۰-در قسمت پشت آمپر اخطار (چک) روشن می‌شود.

۱۱-خودروی شما خوب کار نمی‌کند و حتی در دور آرام نیز با لرزش همراه است.

۱۲-دمای خود کاتالیزور کاهش پیدا می‌کند.

 

علت خرابی کاتالیزور پژو 206 چیست ؟

 

عمر مفید کاتالیزور خودرو چقدر است؟

همانطور که تا به اینجا خواندید این مطلب درباره کاتالیزور 206 بود. باید بدانید که بسیاری از شرکت‌های تولیدی ادعا دارند که کاتالیس‌ها توانایی دارند 100 هزار تا 150 هزار کیلومتر را دوام بیاورند. درحالی که در واقعیت این گونه نیست و کاتالیزورها خیلی زودتر از آنچه که باید از کار خواهند افتاد. خصوصا در کلان شهرها که افراد دائما در ترافیک و پشت چراغ‌های قرمز گیر می‌کنند.

کاتالیزور خودرو به واقع نوعی فیلتر محسوب می‌شود و می‌دانید که فیلتر باید مرتبا تمیز یا تعویض شود، به خصوص اگر سیستم احتراق خودرو درست عمل نکند، عمر کاتالیزور نیز کوتاه‌تر می‌شود. به همین دلیل هنگام خرید قطعات یدکی خودرو این موضوع را درنظر بگیرید.

سخن آخر

دانستن این نکته مهم است که کاتالیزور خودرو یکباره و ناگهانی خراب نمی‌شود و به طور معمول قبل از خرابی کامل، عملکرد آن دچار نقص خواهد شد، که در این صورت از طریق تشخیص به موقع نشانه‌ها و علایم خرابی در این مقاله از وب سایت شجاع پارت به شما عزیزان گفته شد، می‌توانید جلوی خسارت‌های هر چه بیشتر را بگیرید. کاتالیزور ۲۰۶ نیز از این موضوع مستثنی نبوده و باید به آن اهمیت دهید.

‫2/5 ‫(1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *