مقالات

بوستر چیست؟

بوستر چیست؟

وظیفه اصلی بسیاری از اجزاء و قطعات خودرو در جهت تامین آسایش و راحتی راننده و کاهش فشار بر روی او به هنگام رانندگی است. هدف از تولید این اجزاء که بسیاری از آن‌ها ریز و ناآشنا هستند، تسهیل کردن رانندگی می‌باشد‌. یکی از این قطعات پرکاربرد، بوستر ترمز است. حال این سؤال پیش می‌آید که بوستر چیست؟ پاسخ این سؤال را در این مقاله از سایت شجاع پارت دریافت می‌کنید.‌ پس با ما همراه باشید.

بوستر چیست؟

یکی از قطعات سیستم ترمز بوستر است که فقط در سیستم‌های دیسکی کاربرد دارد و در ترمزهای کاسه‌ای آن را مشاهده نمی‌کنیم. بوستر ترمز که به آن بوستر خلأ هم می‌گویند یک قوطی سیاه رنگ است که در پشت موتور و سمت راننده جایگذاری می‌شود. با بازکردن کاپوت به راحتی می‌توانید آن را مشاهده کنید.

اساس کار این قطعه تقویت نیروی وارده از سمت راننده به ترمز است. با استفاده از آن می‌توان یک عملکرد سریع، به موقع و محکم داشت بدون آنکه نیاز باشد راننده فشار زیادی را وارد کند. بوستر به وسیله خلأ ایجاد شده توسط موتور،نیروی پدال را افزایش داده و به سیلندر اصلی ترمز می‌رساند. مقصود از تولید این قطعه، اعمال نیروی بالا ترمز و با کم‌ترین فشار بر پدال است که در نتیجه ترمز گیری بسیار راحت‌تر و نرم‌تر می‌شود‌.

یکی از کارکردهای جالب بوستر این است که باعث می‌شود تا ترمز هنگامی که خودرو خاموش است عمل نکند و پدال سفت باشد. تمامی مجموعه‌های مربوط به خودرو، قطعات مورد نیاز  را به فروش رسانده و شما می‌توانید برای خرید وایر شمع موتور، بوستر و باقی محصولات به این مراکز مراجعه کنید.

اجزاء بوستر

اجزاء بوستر

بوستر در ظاهر یک قوطی فلزی است اما ماهیت درونی آن شامل اجزایی است که باعث انجام عملکرد آن می‌شوند‌.

این اجزاء عبارتند از:

  • بدنه: جنسی فلزی دارد و دارای دو محفظه جدا از هم است که به نام‌های فشارثابت و محفظه فشار متغیر شناخته می‌شوند.
  • سوپاپ هوشمند: به آن سوپاپ کنترل هم می‌گویند. این قطعه در میان محفظه‌های بدنه قرار دارند.
  • دیافراگم: جنس آن لاستیکی است.
  • سوپاپ یک طرفه: با بیرون از بدنه ارتباط دارد و سوپاپ هوا هم نامیده می‌شود.
  • میله رابط: بر روی این قطعه، فنر برگشت دهنده پیستون و بوستر قرار دارد. از فلز مقاوم ساخته شده است و از میانه‌ی بوستر عبور می‌کند‌. شامل چند بخش دسته پیستون و دسته پدال است.
  • فنر بوستر: برگشت دادن پیستون به عهده این قطعه است.
  • پیستون: وظیفه آن ایجاد فشار ناشی از هوای ورودی بر دیافراگم است.

برای خرید قطعات یدکی خودرو و به طور کلی محصولات اتومبیل می‌توانید به مراکز معتبر مراجعه نمایید.

نحوه عملکرد بوستر

در این قسمت می‌خواهیم بدانیم نحوه عملکرد بوستر چیست ؟

نام دیگر این قطعه بوستر خلأ است که برای انجام فعالیت خود نیاز به یک خلأ دارد. این فضای مورد نیاز را منیفولد گاز موتورهای احتراق به خوبی تأمین می‌کند. این عمل به این صورت اتفاق می‌افتد که خلأ توسط یک شیلنگ از موتور به بوستر منتقل می‌شود. در موتورهای دیزلی این فضا مورد نیاز توسط پمپ از موتور به بوستر منتقل می‌شود.

میله رابط، سوپاپ هوا را با فشار پدال باز کرده و به هوا اجازه ورود می‌دهد. در این حالت دیافراگم خلأ لازم را تأمین کرده و سوپاپ هوا به سوپاپ هوشمند متصل است که با بازشدن آن، نوع هوشمند بسته خواهد شد و همین امر موجب می‌شود تا خلأ موجود در محفظه بدون تغییر باقی بماند.

بوستر در دو حالت ساکن و متفییر فعالیت می‌کند. این دو وضعیت عبارتند از :

  • وضعیت خلاص یا ساکن: در این حالت پدال ترمز رها شده و خودرو حالت شتاب گیری دارد.
  • وضعیت کار و فعال: در این زمان پدال ترمز فشرده است و خودرو در حال کاهش سرعت است.

انواع بوستر

بوستر معمولا در دو نوع اصلی کاربرد دارد:

  • بوستر مستقیم: در این حالت فشار پای راننده مستقیم از پدال به بوستر منتقل می‌شود
  • بوستر غیر مستقیم: در این وضعیت نیروی وارد شده به پدال ابتدا به پمپ ترمز منتقل می‌شود و بعد به وسیله روغن ترمز به بوستر می‌رسد. از این دو نوع بوستر در خودروسازی بیشتر استفاده می‌شود اما نوع دیگری هم وجود دارد که کم‌تر کاربرد دارد که بوستر دو‌پیسونه نامیده می‌شود.
  • بوستر دو‌پیستونه

در خودروهای پیشرفته‌تر و با سرعت بالاتر برای ترمزگیری مؤثرتر از این دسته استفاده می‌کنند. این گروه به بوستر چندمحفظه هم معروف هستند در عین کوچک بودن قدرتمند بوده و دارای دو محفظه فشار ثابت و متغیر است. در این دسته چون ابعاد بزرگ‌تر نمی‌شود، فضاها تقسیم شده و محیط بهتری برای اعمال فشار در اختیار بوستر قرار می‌گیرد.

راه تشخیص سالم بودن یا خراب بودن بوستر چیست؟

راه تشخیص سالم بودن یا خراب بودن بوستر چیست؟

مراحل این تشخیص شامل این موارد می‌شود:

  • هنگامی که خودرو خاموش است پدال را فشار دهید تا مطمئن شوید دیگر حرکت آن تغییر نمی‌کند.
  • در حالی که پدال را فشار می‌دهید، استارت بزنید.
  • زمانی که استارت می‌زنید یاید پدال پایین برود.
  • در ادامه موتور را استارت بزنید و بعد از دو دقیقه آن را خاموش کنید.
  • نیروی معمولی را به پدال وارد کنید و تمامی بخش‌ها را بررسی کنید.
  • موتور را روشن کنید.
  • نیروی متناسب به پدال وارد کنید.
  • در حالی که پدال را نگه داشته‌اید موتور را خاموش کنید.
  • حدود سی ثانیه پدال را نگه داشته و در صورت عدم تغییر در ارتفاع پدال،بوستر سالم است.

سخن آخر

برای اینکه بتوانید  ایمن سفر کرده و با خیالی آسوده از خودرو خود استفاده کنید، بهتر است همیشه اتومبیل خود را چک کرده و از سلامت تمامی قطعات آن آگاه شوید. همان طور که اشاره کردیم بوستر یکی از قطعات مهم و پرکاربرد است و نقش بسزایی در ترمز خودرو می‌گذارد. در نتیجه چکاب این قطعه و اطمینان از درست بودن آن، به سلامت خودرو شما کمک می‌کند.

شما در این مقاله دریافتید که بوستر چیست و چه کاربردی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی کامل‌تر با این قطعه می‌توانید با کارشناسان ما در سایت شجاع پارت تماس گرفته و ابهامات خود را برطرف نمایید. همکاران ما در تلاش‌اند تا به سوالات شما به بهترین شکل پاسخ دهند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *